Attracties

Het inleefatelier Nicaragua
Belevingscentrum Het Wereldpaviljoen

Je koopt een ticket in La Cantina (hoofdingang) en wandel met onze piloot naar de Fokker 50 van JetSTAR. Je vliegt naar aan Andere Wereld. Na de landing stap je uit en kom je voor de controle bij de douane in de terminal van het vliegveld. Na de paspoort controle kom je in het dorpje San Pedro (Nicaragua) en later wandel je zo Ghana binnen.

Vlucht Steyl-Nicaragua
Vliegreis naar een Andere Wereld

Je koopt een ticket met paspoort en de beschrijving van de Ontdekkingstocht. Elke 15 minuten vertrekt onze Fokker 50, de JetSTAR naar een Andere Wereld. Je neemt plaats op een van de dertig stoelen. Gezagvoerder Jan van Stelten en co-piloot Yari zorgen er samen met stewardess Ted voor dat je een mooie vlucht hebt. Het vliegtuig landt in Nicaragua en vandaar uit kom je via een mysterieuze doorgang terecht in Ghana. Goeie reis

San Pedro
San Pedro

Dan wandel je het stadje San Pedro binnen en waan je je in het Midden-Amerikaanse land Nicaragua. Met een dorpsplein, de markt, een kerk, het gemeentehuis, de bank, de redactie, de school en de fabriek; en verderop in het dorpje is een woonhuisje, een dorpswinkel en een cacaofabriek. In alle gebouwtjes kun je iets doen met games, films kijken of opdrachten doen. Je kunt vragen stellen aan de Nicaraguaanse jongeren Sergio en Rosa over hoe zij leven in dat land. In de fabriek kun je meedoen om van afvalmateriaal nog iets moois te maken. Ook kun je via een computer een kaartje uit Nicaragua met jouw foto erop via e-mail naar je (groot)ouders of vrienden/vriendinnen sturen.

Theaterruimte
Belevingscentrum Ghana

Via een mysterieus doorgangetje kom je in Ghana. Je wandelt naar het rode winkeltje op de markt, bezoekt de kapper en de stoffenwinkel en koopt een kaartje voor de bus.Je maakt een heuse busrit door het Afrikaanse land, beleef via Virtual Reality het leven in Ghana alsof je er zelf bij bent, luistert onder de Baobabboom naar traditionele verhalen en trommel mee op de muziekband. Je kunt er ook sieraden maken of een geluksamulet van afvalmateriaal. Boottocht Op een bijzondere wijze wordt aandacht geschonken aan de vluchtelingen problematiek, neem plaats in de boot en ervaar via VR-simulatie de barre overtocht vanuit Afrika naar het Italiaanse eiland Lampedusa.

kunstperformance
kunstperformance

Een opvallende attractie is de kunstperformance van fotograafkunstenaar Jan Wilms. In deze zeven meter lange en twee meter hoge fotocollage van de kunstenaar ontmoeten muziek, theater en fotografie elkaar. Het project daagt de bezoekers uit om actief en gezamenlijk bezig te zijn met muziek, toneel, geluid en fotografie. De bezoekers gaan creatief en technisch aan de slag. In het doek zijn alle foto?s gekoppeld aan speciale geluidsfragmenten. Door de foto?s aan te raken met een drumstok weerklinkt een geluidseffect. De bezoekers worden gestimuleerd om creatief met fotografie bezig te zijn, zich muzikaal te uiten en gezamenlijk te werken aan een korte voorstelling.

La Cantina
La Cantina

De inrichting van La Cantina is sober doch aangepast aan de sfeer van het Wereldpaviljoen met een kleine bar. Daar kunnen bezoekers ook onze mascotte kopen, de kleurrijke vogel PƔjaro. De opbrengst is voor het Wereldpaviljoen. In La Cantina kun je een kopje (h)eerlijke koffie/thee krijgen of een frisdrankje. Of een glaasje wijn of bier.

het speelterras
het speelterras

Op de binnenplaats is een speelterras voor de Steyler jeugd en voor de bezoekers van het Wereldpaviljoen. Daar is ruimte om te spelen en te picknicken. De ondergrond is zeer bijzonder met voetafdrukken van vogels, dieren en schelpen. De grote Wereldbol (een van de meest gefotografeerde objecten tijdens Floriade 2012) en een waterput prijken eveneens op dit terras te midden van de meer dan honderd jaar oude muren van de drukkerij. En hoeveel vogeltjes zie jij op dit terras?

Wereldfoto's
Wereldfoto's

In de centrale hal en op het terras zijn enkele mega wereldfotos geƫxposeerd in speciale stellages van de bekende persfotograaf Raymond Rutting (Utrecht, 1962). Hij werkt o.a. voor ANP, New York Times, Time Magazine, The Guardian en National Geographic. Het thema van deze wereldfoto's is Verbinden. Een thema dat hoog in het vaandel staat bij het Wereldpaviljoen. Elke foto heeft uiteraard zijn verhaal en zet de kijker aan tot nadenken. Een aantal foto's is gemaakt in relatie met het Microkrediet-project van Koningin Maxima.