Steyl

 Kloosterdorp Steyl, gelegen aan de oevers van de Maas, is ontstaan doordat in 1875 de Duitse priester Arnold Janssen het Missiehuis St. Michaël bouwde en een congregatie stichtte voor missionarissen die (nog steeds) over de hele wereld actief zijn.

In het dorp bevinden zich enkele kloosters met prachtige tuinen en grotten, een boven- en benedenkerk, een uniek Missiemuseum, een Botanische Tuin, een Ketelhuis met stoommachines, het Limburgs schutterijmuseum, diverse kunstgalerieën en sfeervolle restaurants. En niet te vergeten sinds oktober 2014 het Wereldpaviljoen.
Jaarlijks wordt het kloosterdorp bezocht door tienduizenden mensen uit de hele wereld waarvan velen een bezoek brengen aan de graftombe van Arnoldus Janssen. Steyl is een bijzondere plek voor bezinning.
In de omgeving van het kloosterdorp liggen speelpark Klein Zwitserland, keramisch centrum De Tiendschuur in Tegelen en het Limburgs Museum in Venlo. Een ideale omgeving voor een Dagje Uit!
Stichting Kloosterdorp Steyl is bezig om het gehele drukkerijcomplex en de daarbij behorende gebouwen en kloostertuinen een herbestemming te geven.

 

Attracties

Je koopt een ticket met paspoort in La Cantina en wandelt naar vliegveld Steyl waar het vliegtuig al gereed staat.

Meer lezen
Wereldpaviljoen

Het Wereldpaviljoen is een van de iconen van de transformatie van van kloosterdorp Steyl (gemeente Venlo).

Meer lezen