Wethouder Venlo: Wereldpaviljoen Steyl is een warm nest.

14-12-2017

 

"Het Wereldpaviljoen in Steyl is een warm nest."
Dat zei de Venlose wethouder Hanno Lamers ( Sociale Zaken en Werkgelegenheid) woensdag tijdens een werkbezoek aan deze culturele attractie.  Hij is enthousiast over de opzet van het Wereldpaviljoen, de doelstelling en de manier waarop bestuur en vrijwilligers daar aan werken.  Het beleidsplan 2017-2020 dat in 2017 is opgesteld, roemde hij: “Een voorbeeld voor veel organisaties”, aldus de wethouder.
Tijdens het werkbezoek zette de wethouder het Wereldpaviljoen en haar vrijwilligers in het zonnetje. Zijn bezoek was met name bedoeld om het Wereldpaviljoen te danken voor het feit dat deze organisatie ook met succes meedoet  met het gemeentelijke project Social Return. Dat betekent dat binnen het vrijwilligerscorps van het Wereldpaviljoen ruimte is voor mensen die een afstand tot de werkvloer hebben en hier ervaring opdoen. “Op die manier krijgen deze mensen weer structuur in hun leven en maken ze kans op een betaalde baan. Voor deze mensen is het Wereldpaviljoen een warm nest”, aldus de wethouder. Hij trakteerde de vrijwilligers op een stukje Limburgse vlaai.
Zowel tijdens de opbouwfase van het Wereldpaviljoen als de afgelopen jaren zijn er binnen het  vrijwilligerskorps mensen actief die hier werkervaring opdoen. “Sommige hebben daarna een baan gevonden en kunnen weer op eigen benen staan”, liet Pieter Adema, regiofunctionaris Noord-Limburg van het project Social Return weten. Hij was bij het werkbezoek aanwezig en begeleidt in de regio de mensen die werkervaring opdoen. “Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met het Wereldpaviljoen".
Voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen lichtte toe dat het Wereldpaviljoen met veel plezier bijdraagt aan het project Social Return. “Wij helpen mensen weer aan werkervaring en tegelijk hebben we gedurende die periode extra menskracht binnen de organisatie. Het mes snijdt aan twee kanten”, aldus de voorzitter.

 

 

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Wereldpaviljoen Steyl trekt meer bezoekers en schoolklassen
Sponsorbord realisering Belevingscentrum Ghana
Ambassadrice Ghana enthousiast over het Ghana-belevingscentrum
Ben jij onze nieuwe collega?
Jong NL massaal naar WereldPaviljoen in Steijl
Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum faciliteert bezoeken van scholen naar het Wereldpaviljoen
Het Wereldpaviljoen in Beleef Venlo
Artikel in HALLO Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas