Vleugels voor Fokker 50 Wereldpaviljoen

06-02-2018

 

Na drie jaren wachten is het dan toch gelukt. De romp van de Fokker 50, de spectaculaire entree van het Wereldpaviljoen in Steyl, is vervolmaakt. Deze week werden een negen meter brede vleugel, een vijf meter hoge staart en een achterkant op de romp van de Fokker 50 gemonteerd.  Dat spectaculaire karwei werd uitgevoerd met groot materieel door Piet Smedts van PS Aero Baarlo en vrijwilligers van het Wereldpaviljoen.
Het was al langer een droom van het Wereldpaviljoen om echte vleugels en een staart te krijgen. Enkele maanden geleden zag voorzitter René Poels nabij Airport Maastricht twee oude Fokker 50 toestellen staan. Die bleken van het bedrijf vliegtuigrecycling AELS te zijn en bedoeld om gesloopt te worden. De directie van AELS vond het Wereldpaviljoen zo’n sympathieke attractie dat ze vleugels, staart en achterstuk gratis schonken aan het Wereldpaviljoen.
Alleen de vervoerskosten zijn voor rekening van het Wereldpaviljoen.  “Het vliegtuig is nu pas echt compleet”, zegt huismeester/piloot Lei Beurskens van het Wereldpaviljoen. 
Tegelijk met de nieuwe staart introduceerde het Wereldpaviljoen ook een speciale retourvlucht van Nicaragua naar Steyl. Tot nog toe startte een bezoek aan het Wereldpaviljoen met een ‘vliegreis’ van Steyl naar Nicaragua. Kinderen kwamen zelf op het idee om een retourvlucht aan te vragen.  Na een bezoek aan het Wereldpaviljoen kunnen bezoekers nu terugvliegen van Nicaragua naar Airport Steyl en beleven ze een zeer spectaculair landing.

 

 

Bekijk meer nieuwsartikelen
Wereldpaviljoen Steyl trekt meer bezoekers en schoolklassen
Sponsorbord realisering Belevingscentrum Ghana
Ambassadrice Ghana enthousiast over het Ghana-belevingscentrum
Ben jij onze nieuwe collega?
Jong NL massaal naar WereldPaviljoen in Steijl
Jubilerend SOS Meerlo-Wanssum faciliteert bezoeken van scholen naar het Wereldpaviljoen
Het Wereldpaviljoen in Beleef Venlo
Artikel in HALLO Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas